skip to Main Content
Filmcafé De Stuw Vertoont “The Lady In The Van”

Op 25 november 2016 is in Dorpshuis De Stuw in Hoevelaken de film “The Lady in The Van” te zien. De film begint om 20:15 uur en duurt, inclusief een korte pauze, tot ca 22: 15 uur. De zaal gaat om 20:00 uur open. Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar bij de bibliotheek en bij Grand Café De Haen, en vanaf 19:45 uur bij de ingang van de zaal. De kaartjes kosten € 7,50 (voor leden van de bibliotheek op vertoon van pasje € 6,00), inclusief een kopje koffie of thee vooraf.

 

Miss Shepherd is een gek oud vrouwtje in een oud busje dat eigenlijk echt niet meer op straat zou horen te rijden. Ze is op zoek naar een mooi parkeerplekje om daar te nestelen. Zij belandt uiteindelijk bij het huis van schrijver en toneelspeler Alan Bennet en blijft uiteindelijk 15 jaar op zijn oprit wonen. Hoewel het contrast tussen de twee niet groter kan zijn, interesseert Alan zich in deze vrouw en kan zij hem wellicht helpen bij zijn “writersblock”. De schrijver in hem vertelt hem dan ook dat hij wel achter zo´n buitenkansje voor een verhaal aan móet gaan.
De film The Lady in the Van is een verfilming van het gelijknamige boek en het theaterstuk dat schrijver Alan Bennett op zijn eigen ervaringen baseerde. 

 

Alan Bennett wordt gespeeld door acteur Alex Jennings en Miss Shepherd door Maggi Smith. Smith is onder andere bekend van de Harry Potter films, maar is ook zeer bekend van de film The Best Exotic Marigold Hotel (2012).

Back To Top