Skip to content

Bericht van NijkerkNieuws.nl;

De nog zittende wethouder Marly Klein van de gemeente Nijkerk krijgt de primeur om de Repairclub te openen in dorpshuis De Stuw op zaterdagmiddag 19 mei om 14:00 uur.

De Repairclub is een maandelijkse bijeenkomst waar vrijwillige reparateurs naar defecte apparaten van gasten kijken en deze proberen te repareren.

“Verrassend vaak zijn defecten eenvoudig te repareren, en dat is zoveel beter dan klakkeloos vervangen of achteloos weggooien”, aldus Patrick Burgers, de voorzitter. “Bovenal, de Repairclub is een sociaal-maatschappelijk initiatief waarbij het bijdragen aan de maatschappij én het vergroten van waarde bewustording vooraan staat. Dat alles in een ongedwongen sfeer – ter lering en vermaak”.

‘’Tijdens de bijeenkomst komt een gast met het defecte apparaat binnen en meldt zich bij de gastheer/vrouw die een reparatiebon uitschrijft en een reparateur toewijst. Als die vrijkomt neemt de gast plaats aan tafel van die reparateur, waarna het proces van diagnose en hopelijk reparatie, door de gast zijn te volgen. Uit ervaring weet ik dat gasten het spannend en leerzaam vinden om te mogen kijken en zelfs te mogen assisteren. Bewust proberen om te hergebruiken is voor velen een belangrijke stap in duurzaam denken” besluit Burgers. Omdat de tijd en expertise beperkt is op de bijeenkomst, wordt gestreefd om de herstelcyclus binnen een uur te voltooien.

De Repairclub is een particulier initiatief daarom wordt een heel kleine bijdrage van enkele euro’s per ingebracht apparaat gevraagd en na afloop wordt vriendelijk gevraagd een bijdrage te leveren in de fooienpot, al naar gelang de tevredenheid over werkzaamheden. Ook worden middenstanders en bedrijven aangemoedigd om binnenkort een bijdrage te leveren in de kosten laat Patrick Burgers weten.

De Repairclub bestaat geheel uit vrijwilligers – momenteel een team van vier reparateurs, een voorzitter, penningmeester en straks ook een gastvrouw/coödinator. Ook beginnende reparateurs en medewerkers worden van harte uitgenodigd om één keer per maand mee te helpen. Stuur een mail naar REPAIRCLUB@XS4ALL.NL, of kijk op Facebook, Repairclub Hoevelaken en Nijkerk. Op 1 september begint ook in Nijkerk de Repairclub; iedere zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 in de Bibliotheek Nijkerk.

Back To Top