Skip to content

Het stuk dat toneelgroep Het Gebeuren dit jaar opvoert speelt zich af in de kersttijd. En de voorstellingen zijn op 16 en 17 februari. Natuurlijk diende de vraag zich aan of mensen het nog wel leuk vinden om in februari naar een stuk te kijken dat zich afspeelt tijdens kerst.  De conclusie was: los laten!

Los laten!
En dat is ook meteen de titel van het stuk dat gaat over Bauke en Marco de Leeuw. Zij zijn een echtpaar van middelbare leeftijd en beide sinds kort gestopt met werken. De kerst staat voor de deur en ze gaan er van uit deze dagen met z’n tweeën door te brengen, aangezien zoon Abe in Australië woont en dochter Nienke op wereldreis is. Wel zal er tijdens de kerstdagen een filmploeg in huis zijn. Er wordt namelijk een heuse reallifesoap over hen gemaakt, die uitgezonden gaat worden op tv. Het is vooral Bauke die dat wil, ze vindt dat ze een heel boeiend leven heeft als dirigente van haar eigen koor ‘Amuse’. Ze doet er dan ook alles aan om een zo perfect mogelijk beeld te schetsen voor de camera. Maar het loopt allemaal anders dan verwacht. Naast het ‘spontane’ bezoek van moeder Lauren, staan ook geheel onverwachts zoon Abe en dochter Nienke op de stoep met beide een verrassing. Zelfs de koorleden doen niet wat Bauke van hen verwacht had. Wanhopig probeert ze te redden wat er te redden valt. Ze wil haar ideaalbeeld van haar gezin niet loslaten.

‘Los laten’ is een vrolijke familievoorstelling waarbij je je weer even helemaal kunt onderdompelen in de kerstsfeer, zonder dat je thuis de boom nog af moet breken. Hoe heerlijk is dat! Wedden dat u zingend de zaal uitgaat?

Reserveren?
De voorstellingen zijn op vrijdag 16 februari om 20.00 uur en op zaterdag 17 februari om 15.00 uur en 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf 1 februari te koop bij Bruna Hoevelaken en bij Grand Café de Haen. Reserveren kan ook, via info@hetgebeuren.com">info@hetgebeuren.com.

Geef aan voor welke voorstelling (vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond)
Geef aan hoeveel kaarten u wenst te reserveren.
Betalen kan dan aan de zaal en alleen contant.
Pinnen of anderszins elektronisch overmaken is niet mogelijk.

Volwassenen €10,- inclusief kopje koffie of thee.
65+ en kids t/m 12 jaar €7,50, inclusief koffie, the of ranja.
Begeleider van oudere/beperkte: gratis entree.

Back To Top