Skip to content

2022 01 14:   Versoepelingen mogelijk onder voorwaarden

Voor sport, kunst- en cultuurbeoefening, contactberoepen, detailhandel en onderwijs, is per 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Daarbij gelden wel een aantal extra voorwaarden zoals aanscherping van de mondkapjesplicht. Door het hoge aantal besmettingen blijven onder meer horeca, musea en bioscopen gesloten. Op dinsdag 25 januari wordt besloten of er weer meer kan.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/zingen-toneelspelen-dansen-muziek-maken-en-acteren

Corona en zingen, toneelspelen, dansen, muziek maken en acteren

De informatie op deze pagina is aangepast na de persconferentie van het kabinet van 14 januari 2022 van 19.00 uur.

Locaties voor kunst- en cultuurbeoefening, zoals kunstencentra, muziek- en dansscholen, broedplaatsen en repetitieruimten zijn vanaf 15 januari weer open voor beoefening. Er is geen publiek toegestaan en er moet 1,5 meter afstand worden gehouden. Voor volwassenen is gebruik van een coronatoegangsbewijs verplicht.

Regels voor lessen en repetities

  • Kunst en cultuurbeoefening is binnen en buiten toegestaan door professionals en amateurs. Hierbij mag geen publiek aanwezig zijn.
  • Voor locaties voor kunst- en cultuurbeoefening gelden geen sluitingstijden.
  • Op locaties voor kunst- en cultuurbeoefening geldt binnen geen maximum aantal personen, maar de norm van 100% van de 1,5 meter capaciteit.
  • Iedereen vanaf 18 jaar moet 1,5 meter afstand houden, tenzij dit belemmerend voor de kunst- en cultuurbeoefening. Jongeren tussen de 13 en 17 jaar moeten wel 1,5 meter afstand houden ten opzichte van volwassenen, niet ten opzichte van elkaar. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Iedereen vanaf 18 jaar heeft een coronatoegangsbewijs nodig, zowel binnen als buiten
  • Het gebruik van mondkapjes is binnen verplicht vanaf 13 jaar, zowel bij verplaatsing door de locatie als op een zitplaats. Alleen als het dragen van een mondkapje de beoefening van de podiumkunsten of het acteren belemmert, hoeft het mondkapje niet op.
  • Groepslessen en repetities in groepsverband zijn toegestaan.
  • Zingen is binnen en buiten toegestaan.

Afstand houden

Houd altijd 1,5 meter afstand als u ouder bent dan 18 jaar. Behalve als u met huisgenoten bent. Jongeren tussen de 13 en 17 jaar moeten wel 1,5 meter afstand houden ten opzichte van volwassenen, niet ten opzichte van elkaar.

Daarnaast is contact soms noodzakelijk. Bijvoorbeeld tijdens het toneelspelen, dansen (als culturele uiting) en acteren. De 1,5 meter afstand geldt dan alleen voor zover dat mogelijk is.

Mondkapjes

Het gebruik van mondkapjes is binnen verplicht vanaf 13 jaar, zowel bij verplaatsing door de locatie als op een zitplaats. Alleen als het dragen van een mondkapje de beoefening van de podiumkunsten of het acteren belemmert, hoeft het mondkapje niet op.

Back To Top