Skip to content

“Hoevelaken is een bruisend dorp. Mensen organiseren er van alles. Het gonst van kunst, toneel, sport, dans, muziek, presentaties, film, exposities. Maar hoe weet je wat er te doen is en of het wel leuk is voor jou of de kids? Daarom organiseert het Sociaal Cultureel Platform Hoevelaken voor het eerst een UITMARKT. Het wordt een feestje”, aldus ‘dagstalmeester’ Feije Duim.

De Uitmarkt is tijdens de Dorpsdag Hoevelaken op zaterdag 25 augustus van 12.00 tot 15.00 uur. Het vindt plaats in De Stuw, een mooie centrale plek in het dorp.

Op de Uitmarkt vind je een groot aanbod van sociale en culturele organisaties. De mensen achter de feestelijk ingerichte kramen weten alles over hun programma voor het komende seizoen. Zij vertellen jou daar graag over. Er is ook een podium waar elke twintig minuten een kort optreden door één van de organisaties uit het dorp wordt verzorgd. Verder is er doorlopend muziek. Het feestelijke programma loopt van twaalf tot drie. Iedereen kan vrij in en uitlopen. Zowel volwassenen als ook de jeugd zijn welkom. Ter plekke kun je kiezen wat je leuk vindt en je aanmelden als deelnemer of vrijwilliger.

Feije Duim: “Verenigingen en organisaties in Hoevelaken braken zich al een tijd het hoofd, over hoe je het aanbod van activiteiten in Hoevelaken beter bekend kunt maken. We hopen dat de UITMARKT van dit jaar een begin wordt van een traditie. Een jaarlijkse bruisende start van het seizoen.  Zo willen we ons dorp nóg levendiger en aantrekkelijker maken. Want…. in Hoevelaken is het leuk leven!”

Sociaal Cultureel Platform Hoevelaken

Het Sociaal Cultureel Platform Hoevelaken (SCP-H) werd in 2016 opgericht door organisaties die actief zijn op sociaal cultureel terrein in Hoevelaken. Doel is het promoten van sociale, culturele  en sportieve activiteiten in Hoevelaken en het stimuleren van onderlinge samenwerking.

De Uitmarkt in Hoevelaken is mede mogelijk dank zij een bijdrage van de Gemeente Nijkerk.

Back To Top